Abrazivno peskanje je postopek površinske obdelave, ki vključuje uporabo peskalnega ustroja.

Naročite se na storitev peskanja.

PESKANJE

Peskanje, znano tudi pod imenom abrazivno peskanje je postopek površinske obdelave, ki vključuje uporabo peskalnega ustroja - običajno zračnega kompresorja in peskalnega stroja - za brizganje abrazivnih delcev pod visokim pritiskom proti obdelovalni površini.

PREGLED PESKANJA

Peskanje izkorišča abrazivne lastnosti abraziva, da ustvari gladke površine z manj fizičnimi nepravilnostmi in napakami. Ni skrivnost, da je pesek hrapav in peskast. Zaradi teh lastnosti se lahko odstrani odvečni ali neželeni material na površini. Na primer brusni papir vsebuje veliko posameznih delcev peska. Ko pesek podrgne ob površino, odstrani nekaj materiala iz zgornje plasti in s tem ustvari gladko teksturo. Peskanje deluje enako, le da vključuje uporabo peska pod visokim pritiskom kar omogoči hitrejšo, bolj učinkovito in lažje dostopno odstranitev.

KAKO SE IZVAJA PESKANJE

Prvi korak pri peskanju je dovajanje abraziva v posodo pri peskalni kabini na katero se za peskanje priklopi običajni zračni kompresor, ki ob aktiviranju iztisne abraziv skozi ročno šobo. Odvisno od nastavitev je lahko tlak abraziva od 0,1 do 8 barov.

Nato se abraziv "razstreli" po površini in zaradi svojih lastnosti ustvari bolj gladko površino, ki je pripravljena za nadaljnjo obdelavo.

Imenuje se "peskanje", ker površino razstreli z delci peska ali drugega abraziva, saj zaradi vpliva na zdravje kremenčev pesek za obdelavo ni priporočljiv.

Kot abraziv uporabljamo korund, s katerim material še bolj učinkovito obdelamo in nima škodljivih vplivov na okolje in zdravje.

Postopek poteka v peskalni kabini, kjer se material obdeluje skozi odprtine. Zaradi sistema zračenja v kabini ostaja abraziv in prah v kabini in se skozi filtrirni sistem vrne nazaj v posodo. Tak način obdelave je najbolj priporočljiv za zdravje in zaradi minimalnega odpada najbolj ekonomičen.

Ko delci abraziva udarijo po površini, odstranijo vrhnjo plast (rjo, barvo, umazanijo…) in ustvarijo čisto, bolj gladko in enakomerno teksturo.

UPORABA PESKANJA

Peskanje oz. obdelava materialov se uporablja pri restavriranju starih predmetov (stari avtomobili, deli avtomobilov, motorji, platišča…), lesenih stolov in pohištva ali pri obdelavi polizdelkov pred zaključnim slojem in zaščito.

Materiali katere lahko obdelujemo so:

  • železo
  • inox
  • aluminij
  • les
  • plastika

Velikost obdelovalnega materiala do: dolžine 180cm, širine 80cm in višine 80cm.

GALERIJA

KAJ MORATE STORITI

Oddajte povpraševanje

Povpraševanje lahko oddate preko kontaktnega obrazca ali nas preprosto pokličite na 040 385 445.

Dostava izdelka

Pripeljite izdelek na našo lokacijo Kersnikova ulica 17, 3000 Celje.

Prevzem izdelka

Ko bomo izdelek popeskali, vas pokličemo in se dogovorimo o datumu prevzema izdelka.
Kakovost in fleksibilnost sta naši komponenti za naš in vaš uspeh.
TOP